Familienaam:
Voorna(a)m(en):
   
Stamboom van de familie de Grunt

Maria Anna de Grunt
Vrouwelijk 1698 - 1746

StartpaginaStartpagina    ZoekZoek    PrintPrint    Aanmelden - Gebruiker: anoniemAanmelden    Voeg bladwijzer toeVoeg bladwijzer toe

Persoonlijke informatie    |    Media    |    Bronnen    |    Alles    |    PDF

 • Gedoopt  12 feb 1698  Alphen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Geslacht  Vrouwelijk 
  Recordnummer  1068890868 
  Overleden  1746  [1
  • Uit een testament van Maria Anna de Grunt (Rechterlijk Archief
   Maas en Waal nr. 209 d.d. 30-8 en 2-9-1746) blijkt dat Theodora Lagarde ook wel Dora Maria werd genoemd; dezelfde Dora Maria komt voor in een verkoop van goed, samen met haar halfbroers Aaldert en Petrus, en haar vader Philippus (Alphen: Boek van Beswaerd.d. 2-5-1771)

   Tekst van het testament van Maria Anna:
   Regist: in het register der testamenten en andere uijterste willen des ampts van tussen Maas en Waal den 2 septemb 1746 W. Rappard.

   Compareerden voor den Hoogh Welgebre Heere E.N. Lawick Heere van Heukelom en den Lakenborgh gesubstitueerden amptsman en Rigter des Ampts van tussen Maas en Waal ppp ????? gerigsln Fredrik Terbruggen en Jan Maasdijck

   Marianna de Grundt meerderjarige jonge dogter in desen geassisteert met haren momboir (=voogd) T.H. Meynhardt Siek te bedde liggende dog haar verstant en memorie als uijtterlijk bleek volkomen magtig Overdenkende den Zekerheijt des Doots en de onsekere Ure van dien willende Alvorens uyt dese Werelt te schijden Disponeren over hare tijdelijke goederen door Godt almagtig genadelijk verleent
   Verklaarde aanvankelijk te herroepen en te niet te doen alle zodane testamenten ofte het gene daar voor mogte gehouden worden als zij comparante voor dato dezes eenigsints mogte hebben gemaakt ofte gepasseerd. En opnieuws willende testeren zoo is t dat zij comparante kragt dezes is makende en legaterende uijt zonderlinge consideratie aan Johanna en Aartje Clasen eerstelijk allen hare inboedel wat naam zulk ook mogte hebben mitsgaders alle het runtvee varkens groen en droog koren en ten tweeden het vrugtgebruik gedurende 't leven van haars bijde van zekere veertien hont (1 hont= 1417 m2) lants gelegen in de Alphense kesie aan de zijrant gelegen en zulk vrij en zonder daar van als de enkele ampts en dorp lasten te betalen.
   Instituerende de comparante dan verder tot hare eenige en universele erfgenamen in alle hare na te laten ongerede goederen en capitalen Bernardus de Grundt, Dora Maria Lagarde, dogter van hare zuster Johanna de Grundt, Willem de Grundt, Angenus de Grundt, huijsvrouw van Hermen van Steenvelt en Jan de Grundt ofte bij vooroverlijden haar kindt of kinderen ieder voor een vijfde portie met dit expres beding dat inval Dora Maria Lagarde zonder wettige lijfs erve mogte komen af te sterven deze haar aangeŰrfde portie zal devolveren en versterven op hare hier vorige ge´nstitueerde erfgenamen erfgenamen zonder enig tegenspreken aan Johanna en Aartje Clasen gedurende het leven zullen laten gebruijken de hier voorgemelde veertien hont lants, in zo verre dat zij erfgenamen nog daar en boven zullen gehouden zijn om jaarlijks te betalen de intressen ofte wel zoo het nodig mogte sijn af te leggen van twee hondert gulden capitaal ten behoeve van de ??????????????????????????????? lant gevestigd ten welken zijnde en tot verzekering van voldoening, die twee hondert vijftig gulden zoo de comparante tot laste van het dorp van Alphen is hebbende zullen zijn en blijven verbonden, zonder dat hare erfgenamen voor het afleggen en betalen van die twee hondert gulden met den intrest van dit voorgem(elde) capitaal zullen konnen off mogen disponeren ter contrarie dat in zo een geval die 200 gld door die 250 gld zullen worden betaald.
   Verklarende de comparante dit te zijn haren laatsten en uijtersten wille die zij begeerde dat na haren doot Hystelijk zal agtervolgd en nageleefd worden. 't Zij als een testament codicil ???? ter zake des doots off onder de levende ofte zoo en in diervoegen 't zelve na ?????? eeuwigheits zoude komen te staan.
   In kennisse der Waarhijdt is deze door den heden ??????: Amptsman en gerigsln In bijwesen van den lands??? Eigenhandig ondertekent binnen Alphen op den 30 Aug 1746.

   (getekend)
   A.P. Lawick me presente W. Rappard
   Fredrick Terbruggen
   Jan Maesdijk
  Connectie  F2 (Relationship: religious) 
  Connectie  Thomas Lagarde (Relationship: doopgetuige) 
  Connectie  Gertrudis de Grunt (Relationship: doopgetuige) 
  Persoon-ID  I1068890868  Familie de Grunt
  Laatst gewijzigd op  10 feb 2004 
   
  Vader  Thomas de Grunt,   geb. ca. 1670 
  Moeder  Gertrudis Bernardi Crielen (Krielen),   geb. vˇˇr 1676 
  Getrouwd  27 sep 1696  Alphen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Gezins-ID  F33  Gezinsblad
   
  Gezin  Hermanus van Steenvelt 
  Getrouwd  Type: civil  [2
  • Uit de kwartierstaat van Bernarda van Eldijk:

   131 Anna Janssen van GROENENDAAL, overleden na 1741, (ORA Maasbommel nr 41 fol. 141 d.d. 24-10-1731 bekennen zich schuldig aan Hend Biel, landschrijver, en vrouwe Helmichia van Ommeren voor 250 gld en geven in onderpand de helft van De Pas en 2 hont voor De Pas:
   Anna van Groenendaal, wed.e Baltus van Steenvelt; Roelof Hendrickx gehuwd met Anna van Steenvelt; Willem François Blom; Jan van Steenvelt gehuwd met Jacomina de Haart; Hermen van Steenvelt gehuwd met Maria Anna de Grunt; Jacob van Eldik gehuwd met Lijneke van Steenvelt; Paulus Teunisse gehuwd met Cornelia van Steenvelt; Jacob van Steenvelt - allen erfgenamen van Baltus van Steenvelt.

   Van http://home.wanadoo.nl/van-rossum-wil/eldijk2/eldijk.htm:
   Margaretha, gedoopt (RK) op 08-01-1730 te Lith (getuige(n): Wilhelmus Jois van Mook / Joanna Petri van Nune).
   Gehuwd voor de kerk op 29-jarige leeftijd op 19-02-1759 te Maasbommel (RK) (getuige(n): Gertrudis van Steenvelt / Johannes van Steenvelt), (Margaritha is j.d. van Lith) met Baltus van STEENVELT, zoon van Hermanus (Hermen) van STEENVELT en Maria Anna de GRUNT.
  Kinderen 
   1. Baltus van Steenvelt
  Gezins-ID  F39  Gezinsblad
   
 • Documenten
  1746_tstmnt_1
  1746_tstmnt_1
  1746_tstmnt_2
  1746_tstmnt_2
  1746_tstmnt_3
  1746_tstmnt_3
   
 • Bronnen 
  1. [S344]

  2. [S306]

  

This site powered by The Next Generation of Genealogy Sitebuilding, Copyright © 2001-2008, created by Darrin Lythgoe, Sandy, Utah. All rights reserved.